Ce trebuie să faci dacă ai palpitaţii?

Categorisit în:

Palpitaţiile sunt senzaţii neplăcute cauzate de bătăile neregulate sau regulate şi puternice ale inimii. În mod normal, în stare de repaus, frecvenţa cardiacă este de  60-70 de bătăi pe minut. Însă, chiar şi în cazul persoanelor sănătoase, câţiva factori precum: efortul fizic, stresul, emoţiile puternice, anumite medicamente, consumul de băuturi şi de alimente bogate în cofeină, consumul de alcool şi fumatul, cresc sau modifică frecvenţa cardiacă.

Palpitaţiile se manifestă prin  accelerarea frecvenţei ritmului cardiac, putând să ajungă la 150-250 de bătăi/minut şi să dureze de la câteva secunde, minute sau chiar până la câteva ore, fiind însoţite uneori de anxietate, slăbiciune sau respiraţie dificilă. Dacă apar rar, palpitaţiile nu sunt periculoase, în schimb, dacă sunt dese, pot semnala existenţa unor afecţiuni  cardiace sau extracardiace. În  cazul multor pacienţi pot fi ameliorate prin reducerea stresului, oprirea fumatului, reducerea cofeinei şi alcoolului, renunţarea la stilul alimentar haotic, ameliorarea conditiilor care ţin de  presiunea atmosferică şi climă. De cele mai multe ori, persoanele care au afecţiuni cardiace suferă de palpitaţii care nu  răspund decât la medicamente.

Dacă suferiţi de palpitaţii, trebuie consultat un medic specialist care va identifica cauza acestora cu ajutorul unei electrocardiogramei de repaus (EKG), prin monitorizarea ritmului cardiac timp de 24 de ore (folosind un Holter EKG) sau cu un test de efort.

În cadrul Clinicii Domnița Chiajna, puteți beneficia de consult de specialitate cardiologie dar și de investigații medicale specifice: ecografie de cord (efectuată pe un echipament Philips de ultimă generație),  EKG, Holter TA.

Pentru programări sau informații suplimentare, apelați: 031 9777, 0770.332.253 sau email la adresa: programari@clinicadomnitachiajna.ro.