Reîntoarcerea în colectivitate – Cum ne protejăm copiii?

Categorisit în:

Inevitabil, la (re)intrarea copilului în colectivitate, indiferent că vorbim despre creșă, grădiniță, școală poate (re)începe o luptă crâncenă cu tusea, nașul care curge, febra… Dacă nu sunteți la primul copil, aceste aspecte vă sunt deja cunoscute, dar rămân la fel de îngrijorătoare: cum să imi pregătesc copilul, cum să-i întăresc imunitatea, ce pot face în plus, există vreun sirop “magic”, vreun tratament prin care să îmi feresc copilul de tot acest chin?

Vă recomandăm ca înainte de introducerea copilului în colectivitate să-i efectuați un control medical. Medicul este cel mai bun aliat și vă poate recomanda cele mai bune metode prin care puteți ajuta la creșterea imunității copilului dvs., gândindu-ne mai ales că acesta va interacționa cu alți copilași, iar riscul de a primi o boală infecțioasă va fi cu mult mai crescut.

Copilul aflat în colectivitate este mult mai expus la afecțiuni infecțioase, decât cel care stă acasă. Timpul din cadrul unei colectivități presupune multe ore petrecute într-un spatiu închis, lucru care facilitează răspândirea oricarui agent patogen. Odată cu reînceperea școlii și mai ales în sezonul rece, infecțiile respiratorii sunt cele mai des întâlnite, în special cele cauzate de viruși (gripal, paragripal sau adenovirus), dar pot fi cauzate și de alte bacterii sau microorganisme.

Contaminarea se poate face direct prin contact cu obiectele deja “virusate” sau pe calea aerului. Ca simptome menționăm: febră, frisoane, nas înfundat sau secreții nazale, dureri musculare sau dureri la înghițire. Pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat, vă sfătuim să apelați la ajutorul medicului pediatru.

Cea mai sigură formă de prevenție rămâne vaccinarea, alături de o igienă riguroasă: spălarea mâinilor cu apă și săpun, aerisirea camerei copilului, aerisirea camerelor de joacă/sălii de clasă, folosirea exclusivă a obiectelor personale.  Încurajăm copiii să adopte un stil de viață sănătos, să facă zilnic mișcare și să urmeze o dietă echilibrată, cu respectarea orelor de odihnă.

În cadrul Clinicii Domnița Chiajna, beneficiați de consult pediatric pentru copilul dvs., precum și de variante de abonamente de pediatrie, disponibile cu plata în rate.

Pentru programări sau informații suplimentare, apelați: 031 9777, 0770.332.253 sau email la adresa programari@clinicadomnitachiajna.ro.