UN SIMPLU CONSULT MEDICAL IȚI POATE SALVA VIAȚA!

Categorisit în:

Normal nu este sa te doară! Maxim 3 minute, atât durează citirea acestui material, mărturie adevărată din viața unei paciente.

Noi nu avem nimic de adăugat, această poveste fiind atât de grăitoare și fără drept de apel în ceea ce privește importanța consultului medical periodic.

M.I a devenit pacienta noastră atunci când durerea a determinat-o să solicite de urgență un consult de ginecologie în cadrul Clinicii Domnița Chiajna, la dr. Dorin Bejan – Medic Primar Obstetrică-Ginecologie.

Pacienta suferea de distensie abdominală cu dureri sporadice, micțiuni frecvente (polakiurie), fără dureri la urinat (disurie). Se afla la menopauză de cca. 25 de ani, iar ultimul consult de ginecologie fusese în urma cu cca. 10 ani.

În urma examenului clinic și paraclinic, medicul constată evidențierea unei formațiuni tumorale chistice cu origine ovariană. Pacientei i se recomandă analize de sânge (printre care scor ROMA – care este în parametri normali) și un examen RMN pelvi-abdominal, acesta din urma confirmând suspiciunea unei tumori chistice cu origine ovariană dreaptă.

În urma discuției cu pacienta, se decide intervenția chirurgicală în vederea extirpării formațiunii tumorale. Operația are loc în cadrul Royal Hospital, tipul și tehnica intervenției chirugicale decizându-se intraoperator, cu histerectomie totală cu anexectomie bilaterală și omentectomie.

Tumora extirpată a fost una gigant – cât o minge de fotbal cu diametrul de 30 cm! Este lesne de înțeles că intervenția a fost extrem de dificilă, cu riscuri crescute în ceea ce privește reducerea sângerării, refacerea spațiului intra-abdominal, a plăgii, etc. având în vedere și vârsta pacientei.

Evoluția post operatorie a fost în parametri normali. Pacienta M.I. a părăsit spitalul în intervalul de timp estimat de echipa medicală, însă nu fără a fi pe deplin recunoscătoare dr.  Dorin Bejan – pentru diagnosticul acurat și intervenția de înalt profesionaism, întregii echipe a clinicii Domnița Chiajna si a partenerilor de la Royal Hospital, dar și deplin conștientă că sănătatea depinde în primul rând de NOI!