Te îngrijorează ridurile de expresie? Află cum poți preveni apariția acestora!

Categorisit în:

Fiecare expresie facială determină mișcare la nivelul mușchilor faciali, care rezultă într-un mic “șanț” în anumite zone ale feței. De fiecare dată când zâmbești, te incrunti sau ești uimit, contribui la formarea sau la adâncirea acestor “șanturi” denumite și “riduri de expresie”.

Dacă în jurul vârstei de 20 de ani, pielea este încă foarte elastică și revine la forma inițială imediat ce grimasa dispare, la 40 de ani pielea își pierde din elasticitate și fiecare grimasă începe să lase urme. Mimica facială poate indica zonele cele mai predispuse la apariția ridurilor de expresie.

Bineînțeles, este imposibil ca fața noastră să rămână nemișcată întreagă zi, însă putem face alte lucruri pentru a amâna cât mai mult apariția acestor riduri. Ridurile de expresie apar de cele mai multe ori pe frunte, chiar dacă în prima fază sunt riduri dinamice – adică apar doar în timpul unei expresii faciale. Acest lucru se întâmplă pentru că fruntea este mai expusă decât alte zone radiațiilor UV, dar și pentru că nu există țesuturi adipoase sub pielea de pe frunte, care să îi ofere susținere. De asemenea, anumite obiceiuri pe care le avem pot favoriza apariția ridurilor de expresie.

Fumatul, de pildă, ne face să ne ținem buzele într-un anumit fel, de mai multe ori pe zi. Având în vedere că fumul de țigară restricționează și fluxul sanguin de la nivelul pielii, nu e de mirare că ridurile din jurul gurii apar mai timpuriu la fumători.

Un alt obicei care poate cauza riduri în jurul gurii este acela de a consuma băuturi cu paiul. La fel ca și în cazul țigărilor, buzele se mulează pe pai, modificându-și forma și permițând apariția unor ridurilor de expresie la nivelul pielii.

Cum poți să amâni formarea ridurilor de expresie: renunță la fumat, adoptă o dietă sănătoasă bazată pe legume și fructe, consumă mai mult pește gras/ulei de pește, renunță la zahăr și prăjeli, practică sport, folosește produse anti-aging, apelează la un tratament de microneedling.

La Clinica Domnița Chiajna beneficiezi GRATUIT de consultație și plan de tratament personalizat.